Vad säger andra?

"Att tänka utanför boxen är verkligen normal-läget för Andreas. 

Han har flertalet talanger drivna av hans inspirerande önskan att samla passionerade och likasinnade människor som möts i sin strävan efter excellens.

Andreas anpassar potentialen i prestanda med en äkta känsla av ansvar och tro på att ingenting är omöjligt!"

David King

Dirigent

Professor Emeritus Salford University of Music


"Andreas är för mig en sann livskonstnär. Hans naturliga förmåga och närvaro smittar av sig och entusiasmerar både i grupp och i enskilda samtal.
Andreas grundläggande värderingar och befriande tilltro till andra personers förmåga att utvecklas är suverän.
Det genuina ledarskapet med den kommunikativa rakhet Andreas har, kombinerat med ett stort hjärta, skapar en befriande öppen atmosfär där han utmanar både sig själv och andra.

Rekommenderar Andreas å det varmaste."

Rino Wennerholm

Organisationskonsult, executive facilitator och ledarutvecklare.
Rino Senses AB

"Jag har haft förmånen att anställa Andreas som kulturarbetare i både Malung-Sälens kommun och i Mora kommun.

Andreas förmåga att se helheten i arbetet gällande kultur i allmänhet har varit till stor nytta. Andreas specialiteter har dock varit att ansvara för olika event; kunna planera, organisera, inspirera, ställa krav och ge feedback."

Anette Åhlenius

Konsult inom chefs- och organisationsutveckling

Åhlenius Strateger 

"Andreas är en musiker som på ett utmärkande sätt kombinerar musikaliskt intellekt och djup känsla. I hans framföranden stiger denna äkta musikalitet fram på ett övertygande sätt"

Torgny Hanson

Dirigent

"Det finns några få människor i denna värld som kan kalla sig: dirigent, trombonist, golfare, inspiratör, bonde, fiskare, vildmarksguide, kock och vara en cool kille. Skillnaden mellan de människorna och Andreas är att han kan skriva "världsklass" framför varenda titel. Andreas är en otroligt talangfull man inom så många områden. Senast jag träffade honom var i hans hus i Dalarna. Han bjöd på ett fantastiskt mål mat, lagat från helt från grunden. 

Faktum är att det är lite irriterande att känna någon som Andreas. Den enda sak som jag vet att jag gör bättre är att få håret på huvudet att växa..."

Thomas Hultén

Huvudtrombonist i Houston Grand Opera/Houston Ballet

"Andreas och jag har studerat trombon för samma lärare - Ingemar Roos. Bara en sån sak. Där samlade vi på oss kunskaper för att utvecklas musikaliskt. Jag som jazzmusiker och soloartist, Andreas som trombonist på GöteborgsOperan och vidare som dirigent. Det är i den senare rollen jag träffade honom senast. Tyst, metodisk och musikalisk. Så kan jag summera min uppfattning om hur Andreas dirigerar en orkester. Och jag gillar det sättet!"

Nils Landgren 

Trombonist-kollega och vän. 

"Andreas har ett enormt driv och engagemang i allt han företar sig och har en klar bild av hur han vill ha det samtidigt som han är lyhörd för andras tankar och idéer. Han har en väldigt naturlig och god förmåga att dela sin vision med andra och får folk med sig.
Han går i mål med det han företar sig och det har varit ett sant nöje att jobba och musicera tillsammans med Andreas"

Petter Ljungholm

Konsult inom Försäljning och Ledarskap

Althornist till själ och hjärta

"Min vän och kollega Andreas möttes första gången på GöteborgsOperan 2006. Han är en av de där sällsynta musikerna som tar sitt jobb på fullaste allvar men samtidigt ser till att ha roligt! Detta resulterar i det bästa musicerandet och inspirerar alla runtom honom att ge sitt bästa. Som dirigent vet jag hur viktigt det är att dessa kvalitéter är och jag är säker på att de som får turen att arbeta med Andreas kommer att uppleva och förstå precis vad jag menar!

Nick Davies

10 gånger Dirigent vid Nobels Fredspris-konsert, Oslo

"Jag hade nöjet att arbeta som musiker och även som manager med Andreas. Det var fantastiskt att uppleva hur han motiverar och inspirerar musiker i alla åldrar, men speciellt unga människor, att arbeta hårt och förvänta sig det bästa från sina uppträdanden, inte bara som individer utan som medlemmar i gruppen. Andreas är en passionerad och hårt arbetande ledare som ställer tydliga förväntningar samtidigt som han alltid hjälper dig att leverera mer än du trodde var möjligt. Hans inställning är professionell men alltid human, två egenskaper som är avgörande om du någonsin vill uppnå det bästa inom musik"

Iestyn Davies

CEO Colleges Wales

Andreas är en av de mest smittsamma personer jag känner. Du riskerar att smittas av en eller flera av följande:

  • Humor
  • Positivt tänkande
  • Enorm musikalitet och ledarskap
  • Vänlighet

Håkan Björkman

Solotrombonist vid Radiosymfonikerna och Chamber Orchestra of Europe, Lärare vid Kungliga Musikhögskolan, Stockholm

"Andreas är en person som sprider massor av energi och glädje till omgivningen. Flera av verken som jag arrangerat för konsertorkestrar har jag också gjort för blåsorkestrar tack vare hans engagemang. Som dirigent har han alltid en tydlig bild av vad han vill uppnå och som instruktör är han krävande men respektfull. "

Jerker Johansson

Dirigent, kompositör & arrangör i Göteborg Wind Orchestra